Megkezdtük a Gepida kerékpárok forgalmazását. (2015) Az alábbiakban elolvashatja amid tudni kell a Gepidáról…  és hogy miért is válasszuk ezt a hazafi márkanevet. A kerékpár választékok mellet a kiegészítőket is érdemes megnézni, ruházat, táskák, világítás, alkatrészek, kulacstartók, zárak, kulacsok, pumpák.

A Gepida története:

A Gepida mint márkanév 1993 ban született, magyar tulajdonban van. Mára Európa több országában megtalálható a gepida kerékpárok. 1998 ban Euróba legnagyobb kiállításán Kölnben részt vett, azóta évente 2-3 alkalommal állandó résztvevője. Fejlődése folyamatos mind az összeszerelés technológiáját, mind a termelékenységet és a logisztikai hátteret illetően. 1990 évben a kelet-európai gyártók közül elsőként vezette be az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert. Ez már előre vetítette cégem irányát, azaz a mennyiségi termelést abbahagyva, új irányba terelte a gyártást, és a kevesebb, de minőségibb kerékpár fejlesztésébe és gyártásába kezdett.

-2004-2005. Minőségi fejlesztések és márkaerősítés éve volt. Egyre bővülő típusválasztékkal és egyre jobb bringákkal szolgálta ki az akkor már 80%-ban külföldi vevőkörüket. Ekkor már több európai országban lehetett szememet gyönyörködtetve Gepidákat látni, többek között Hollandia, Belgium, Horvátország, Németország, Svédország, Ausztria, Luxemburg, Oroszország, Szerbia, Finnország, Szlovákia, Románia utcáin.

-2006 évében gőzerővel speciális termékfejlesztésekbe kezdett több területen is kiemelten koncentrálva egy pedelec fejlesztésére.

-2008-ban piacra dobta a cég az első komoly elektromos kerékpárját, ami ismételten sok új országot vonzott partnereink közé. Így kerültek Gepida bringák Franciaország, Svájc és Anglia útjaira is. Emellett a sok év ilyen irányú munkájának eredményeként a Gepida márka ismertsége és elismertsége óriásit nőtt.

A Gepida mint ahogy az előzményben írtam magyar márka, talán sokan még mindig nem tudják, hogy a Gepida kerékpárok itthon készülnek, magyar tervezők és fejlesztők keze munkája által. A magyar kerékpárgyártás rendkívül szép eredményekkel büszkélkedhet, amihez jelentős értéket adott hozzá a Gepida kerékpárok gyártója is.

-Miért válasszuk a Gepidát? Elsőként a minőség záloga a folyamatos termékfejlesztés, kreatív tervezés, letisztult dizájn, precíz összeszerelés, a modern technológia és a megfelelő ár-értékarány alkalmazása. A folyamatok eredményes megvalósulása köszönhető a munkában résztvevő dolgozók kerékpár és kerékpározás iránti szeretetének, amelyet igyekszünk „beleépíteni” bringáinkba. Valamint ne felejtsük el azt sem, hogy magyar termékek megvásárlásával munkahelyeket teremtünk és óvunk, hozzájárulunk a magyar gazdaság fejlődésének elősegítéséhez, felelősséget vállalunk hazánkért és a magyar társadalomért, ezért is érdemes a Gepida mellett dönteni.

Milyen kerékpárt válasszunk?  Tekintsd meg az alábbi rövid ismertetőt, hogy melyik bringa illik legjobban életvitelünkhőz. Ha nem vagy biztosak abban, hogy milyen kerékpárt válasszunk, akkor ez a leírás segítségünkre lesz.

City

A City kategóriába tartozó bringák a városi közlekedésre vannak optimalizálva. A vázgeometria lehetővé teszi, hogy kényelmesen, egyenes tartással helyezkedjünk el a kerékpáron. A city kerékpárok mindegyike elsősorban kényelmünket szolgálja, nem igényel semmilyen extra készséget. Az agyváltós Gepida kerékpárok zárt váltó rendszere hosszú távú problémamentes működést garantál, mely sokkal kevésbé érzékeny az időjárási körülményekre. A Gepida city kerékpárjaira jellemző, hogy kiválóan felszereltek, illetve a kormány helyzete személyre szabható. A belépő kategória felett elérhető rugós nyeregcső is a kényelmes, problémamentes kerékpározást támogatja. Ajánljuk munkába menet, közlekedési eszközként, kényelmes használatra, rövid távokra.

Classic (Cruiser)

Ezt a kategóriát szintén városi közlekedéshez ajánljuk, ha kedveled a klasszikus formát, elegáns vonalvezetést és nem találod elég vonzónak a modern formákat.  A Classic kategória kerékpárjai az igazán letisztult stílus kedvelőinek készülnek. Geometriája ideális a kényelmes tekeréshez, jellemzője továbbá a kis átlépési magasság. A manapság rendkívül divatos kategória hatalmas népszerűségnek örvend. Klasszikus formája nem csak trendi, hanem funkcionalitás szempontjából is kimagasló. A ballonos gumik és a testtartás miatt elsősorban, kisebb távok megtételére ajánljuk.

Road (verseny)

Kifejezetten nagy sebesség elérésére, valamint nagy távolságok megtételére tervezett, kiváló geometriával, kis légellenállással „megáldott” kerékpárokat ismerhetünk meg ebben a kategóriában. A Gepida Bandon bár az országúti mezőnyben a belépő szintet képviseli, a kiváló ár/érték arányú vadonatúj Shimano Claris szett összetevőivel megbízható társnak bizonyul.  Elsősorban sport célú, hobbi szintű felhasználásra ajánljuk.

MTB

A Mountainbike kategóriába tartozó kerékpárokat elsősorban nem közlekedési eszközként való használatra szánják . A Gepida mérnökei Mb modelljeinket úgy tervezték meg, hogy szinte minden terepen (erdőben, sziklás, durva utak) könnyedén haladjunk velük.  Az elsőrendű szempont nem a kényelem, hanem az igazi kihívások legyőzése. Úttalan utakon, maximális sebességgel. Ajánlott sportos felhasználásra, változatos távolságokra. Nem található rajta semmilyen plusz súly, ami akadályozhatna a sportos tekerésben. A gumik terepen érzik igazán elemükben magukat, aszfalton cserébe nagyobb gördülési ellenállással fizetünk.

Retro (Fixi)

Ha egy kerékpárban a klasszikus, letisztult formavilágot keresed, de a használati értékben nem vagy hajlandó kompromisszumokra, ez a Te kerékpárod. Ezek a bringák már ránézésre is egy szabad, vidám életérzést sugároznak. A múlt szellemisége a jelen technikájával.  Városi közlekedésre kitűnő választás, igényes dizájn jellemzi. Felszereltsége egyszerű, ezért bárhol leparkolhatunk vele, nem kell attól tartani, hogy eltulajdonítanak róla valamit.

Trekking

A Gepida Trekking kategória annak készült, aki a legsokoldalúbb kerékpárt keresi. Az erős váz és a magas minőségű fékek lehetővé teszik, hogy nehezebb csomagokkal is terheld a biciklit, ami a tekerési élményt nem befolyásolja negatívan. A hatékonyabb pedálozás érdekében teljesen más testtartást kell felvennünk, mint például a City kategória kerékpárjainál, ezt segíti elő, hogy a kormány lejjebb helyezkedik el, illetve állítható is. Sportosabb az üléspozíció, mint a City kerékpároknál, de nem kell túlzottan a kormányra dőlni, mint egy országúti kerékpáron.
Hegyre fel, dombról le, betonon vagy döngölt földúton, a trekking kerékpárok tökéletesen kiszolgálnak a hosszú túrák alkalmával. A csomagtartó 25 kg-ig terhelhető, rugós nyeregcső és teleszkóp segíti elő a kényelmes tekerést.

Cross

A sportosabb vezetési élmény kedvelőinek kitűnő választás. Magába foglalja a sport- és túra kerékpárok jellemzőit, ráadásul könnyű terepen is elboldogul.  Talán mondhatnánk, hogy a Trekking lecsupaszított változata, hiszen mentes minden nélkülözhető alkatrésztől. A Trekking igásló jellegével ellentétben a Cross kerékpárok friss, sportos kerékpárok, a kalandkereső kerékpárosoknak, akik aszfalton is szeretnek suhanni. Fontos a geometria kialakítása és a gördülés ellenállás. Előnyei közé tartozik, hogy használhatjuk hétköznaponként munkába menet, hétvégén pedig könnyedebb túrázásokhoz is. Kis kompromisszumért kárpótol a nagyobb sebesség, és a szabadabb útvonalválasztás.

Folding

Rendkívül praktikus kerékpárok, hiszen kialakításuk megkönnyíti a mindennapokban szállításukat és tárolásukat egyaránt. Az összecsukható bringákat akár még tömegközlekedési eszközökre is bátran felvihetjük, mert nem foglalnak nagy helyet, és kézipoggyászként szállíthatók. Nem is beszélve arról, hogy akár munkahelyünkön az irodában is helyet kaphat az esetleges utcai tárolás helyett.

Pedelec (E-bike)

A pedelec típusok pedállal hajtott, elektromos rásegítéssel működő biciklik. A rásegítés mértéke testre szabható, akár 45 km/óra sebességgel is szakíthatunk vele az utakon. A Gepida pedelec kínálata egyedülállóan széles, különböző kategóriák szerint találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet, használjuk akár városban vagy terepen. Tökéletes választás lehet üzletembereknek, akik nem szeretnének munkába menet megizzadni a tekeréstől, alkalmas az idősebb korosztály számára, akiknek néha elkel egy kis segítség, de azoknak is ajánlott, akik csak egy-egy alkalommal használnák ki a rásegítés erejét, amikor már az utolsó emelkedő könnyen kifoghat a fáradt kerékpároson.  Széles választékunkban tehát a legkülönfélébb igényekre is megtalálhatjátok a hozzátok illő pedelec kerékpárt, legyen az Bosch vagy GPDS szettel megalkotva.

Junior

A Gepidánál nagyon fontos szempontnak tekinthető, hogy a gyermekek számára is prémium kategóriás bicajokat készítsünk, hiszen nem szegheti kedvüket a silány minőség, amivel nem élvezik első tekerési próbálkozásaikat. Nem érdemes abból kiindulni, hogy a gyermek úgyis hamar kinövi a kerékpárt – ezért választva gyengébb minőséget – fontos, hogy a megfelelő biztonsági tényezőknek is megfeleljen a kerékpár. A Gepida kizárólag megbízható, kitűnően működő kerékpárt készít, a megfelelő testmérethez illő bringa kiválasztásával gyermekünk sokat ügyesedhet, ami a testmozgás, koordináció szemszögéből is elengedhetetlen fontossággal bír. A kerékpárok könnyen kezelhető kontrafékkel és V-fékkel vannak felszerelve a biztonságos megállás érdekében, valamint a láthatóság figyelembevételével agydinamó és lámpák is rendelkezésre állnak. Gyermekünket és a csomagtartón szállítható mackót is védi a sárvédő.

Nuvinci Technológia a Gepidánál, Pedelec Kerékpár esetében.

NuVinci története a kerékpározással kezdődik. Ez a kerékpározás történetében első fokozatmentes sebességváltó könnyebbé és élvezetesebbé teszi a kerékpározást, és minden korcsoportból új vásárlókat vonz. Az N360™ fokozatmentes váltóművel ellátott Harmony™ és Harmony H|Sync™ intelligens automatikus váltórendszerek különösen jól illenek az elektromos kerékpárokhoz, mert növelik a hatótávot, illetve optimalizálják az akkuhasználatot, s ezáltal tovább emelik a kerékpározás élményét. A NuVinci fokozatmentes sebességváltó önmagában is egyedi kerékpározási élményt biztosít, az intelligens váltó bevezetése pedig új korszakot nyitott a kerékpározásban. Ez a váltástechnika következő forradalma: teljes körű automatika bármilyen váltási nehézség és rángatás nélkül. A Harmony™ és Harmony H|Sync™ rendszerek egyszerű és észrevétlen automatikus működésükkel páratlan utazási minőséget nyújtanak, optimalizálják a motor és az akku teljesítményét, valamint növelik a hatótávot.