Napjaink egyik legmodernebb és legbiztonságosabb gumiabroncsa a Schwalbe. Beszeretném mutatni a a schwalbe gumiabroncs defektvédelem fokozatait, hogy pontosan mit is jelentenek a 1level-6level jelölések.

A “Level 6” legkomolyabb defektvédelemmel ellátott gumi típusa a SmartGuard: A leghatásosabb védőszalag a kerékpár gumiknak. Az értékes, 5mm vastag speciális gumiszalag a futófelület alatt található. A  futófelületbe beleszúródó tárgyak elakadnak benne, így például ha egy rajzszöget állítanánk bele a gumiba, az is csak beleszúródna anélkül, hogy defektet okozna.

A Level 5 GreenGuard: Ugyanaz az elv mint a SmartGuard de csak 3mm vastag. Egyharmada az elasztikus természetes kaucsuknak újrafelhasznált latex termékekből származik. A következő tipusoknál található ez a védelem: Schwalbe Marathon, Big Apple Plus, SmartSam Plus, Energizer Plus,, Energizer Plus Tour,

PunctureGuard: Ugyanazt a biztonságot nyújtja mint a GreenGuard, de kevesebbé rugalmas és megfizethetőbb árú.

V-Guard: A hig-tech szövet anyag extreme vágás álló, ami lehetővé teszi minden könnyű külsőben a magas szintű defektvédelem alkalmazását. Kombinálva a snakeSkin-el és a megerősített oldalfallal mi DoubleDefense-nek nevezzük.

 

Level 4 Race Guard védelem: Speciális nejlonból és gumiból összeállított többrétegi defektvédőszalag. Nagyon kis súly növekedés mellett hatékony védelem a defektek ellen.

Level 3 K-Guard védelem: Az Új minimum szint a defektvédelemben. Természetes gumiból van, ami KEVLAR-al van megerősítve. Az 50EPI karkasszal az ActiveLine termékek mostantól még jobban védve vannak a defektekkel szemben.

Level 2 védelem: High Density szőtt carcass bármilyen defektvédő szalag nélkül. Csak a speciális szuperkönnyű verseny gumijainkban található meg.

Level 1 védelem: Alap carcass. Nincs defektvédő szalag. Ilyen külső nem érhető el a Schwalbe kínálatában.